Програмата Забавно лято, грижовна есен е в помощ на хората в

...
Програмата Забавно лято, грижовна есен е в помощ на хората в
Коментари Харесай

Фондация подкрепя малкия бизнес в отдалечени райони

Програмата " Забавно лято, грижовна есен " е в помощ на хората в отдалечените места от регионалните градове, които нямат достъп до опазване на здравето. Ние работим в тютюнопроизводителните региони. Големи села от 1000-2000 души.

Това сподели изпълнителният шеф на Фондация Because Елица Баракова.

Идеята е хората да бъдат подкрепени в дребен фамилен бизнес на мястото, което са родени. Когато има младежи и се задържат там има учебно заведение, което работи в обитаемото място и то остава живо. Партнираме си с НЧ  " Бъдеще в този момент " в Смолян. Те са доста положителни в методите за неофициално обучение.

Приключи занимателното лято към този момент за тази година там. Те могат да накарат децата да научат нещо под формата на игра. Имаме и учителска академия. Там обучаваме учители на нашата методика " Уча с обич ". Битува едно разбиране, че учителите не желаят да се учат, но тези, които срещам в програмата желаят децата да се оправят по-лесно с образованието, а пък те да виждат резултат от труда си. 

Работим и с огромните лечебни заведения в регионалните градове, които съумяват да хванат заболявания в напълно начален стадий на възрастните хора по селата. Има какво да се желае, но нашата стратегия е добра стъпка в тази тенденция. Ще продължим с нея и през идната година. Възрастните хора, които към този момент сме посещавали знаят, че отново ще дойдат лекарите идната година. Изпращаме им и млади лекари от нашата стажантска стратегия взаимно с лечебните заведения.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР